Guvernul, dispus să ofere o mână de ajutor domeniului HoReCa. Cîțu: “Restaurantele să rămână deschise pentru persoanele vaccinate, INDIFERENT de rata de incidență”

by admin

Premierul României a anunțat, miercuri, că a discutat cu Raed Arafat despre modificarea hotărârii CNSU cu privire la restricțiile impuse după depășirea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori, astfel încât restaurantele și terasele să rămână deschise pentru persoanele vaccinate, indiferent de incidență.

Florin Cîțu a menționat că “cei vaccinați trebuie să-și poată continua activitatea, iar cei nevaccinați, care reprezintă un risc, să nu o poată face”.

“Deja am cerut CNSU să modifice hotărârea pentru a permite HoReCa să rămână deschise pentru persoanele vaccinate, indiferent de rata de incidență. Vom vedea ce propuneri mai sunt, deocamdată doar HoReCa a solicitat acest lucru. Ne gândim să păstrăm cât mai multe activități economice deschise, doar pentru cei vaccinați sau doar pentru cei cu certificatul Covid.

Ideea este ca și clienții să fie vaccinați, dar și angajații. Sau mai este varianta cu certificat verde, atât din partea angajaților cât și a clienților. Am transmis domnului Arafat și vedem ce spun specialiștii. Astăzi va fi o decizie, iar vineri o sa aprobăm Hotărârea de Guvern”, a declarat premierul Cîțu la finalul ședinței de guvern.

Conform hotărârii actuale, când incidența infectărilor într-o localitate ajunge la 6 la mie, restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele sunt închise, inclusiv pentru persoanele vaccinate, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Te-ar putea interesa si

3 comentarii

Marius B 29/09/2021 - 18:12

Da, dar poti intra oriunde daca ai un certificat verde, chiar daca nu e al tau. Da, exista amenzi, dar politia nu verifica nimic. Si ce sa verifice? Daca un om a intrat, a stat, a plecat, ce sa verifice politia? Da, am scanat azi 10 certificate … ca de fapt nu erau oamenii aia, e alta problema.

Raspunde
MARIANA ROMAN 12/10/2021 - 15:05

Vaccinatii sunt acceptati in restaurante unde sunt serviti de persoane NEVACCINATE. Stranuta chelnerul in palma, pune mana pe pahar si mi-l ofera mie, vaccinata. E corect? E corect sa fiu verificata de un nevaccinat daca am certificat verde ?

Raspunde
MARIANA ROMAN 12/10/2021 - 15:07

De ce sa fie ajutat sectorul HORECA in conditiile in care sefii acestui sector nu isi fac orfine printre angajati ? Nu lupta sa iesim cat mai repede din aceasta pandemie ci doar asteapta profit

Raspunde

Comenteaza