Guvernul dă bani pentru modernizarea de treceri la nivel cu calea ferată în judeţul Cluj

by admin

Guvernul a aprobat alocarea a peste 111 milioane de lei pentru modernizarea a 20 de treceri la nivel cu calea ferată din județul Cluj. Investiția a fost aprobată joi, printr-o hotărâre de Guvern și urmărește sporirea siguranţei şi confortului participanţilor la trafic.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, investiţia va fi finanţată din fonduri externe nerambursabile aferente Programului Transport 2021-2027, de la bugetul de stat prin bugetul MTI, din veniturile proprii ale Companiei naţionale Căi Ferate CFR SA, precum şi din alte surse legal constituite.

„Lucrările de modernizare includ înlocuirea dalelor uzate cu dale elastice din cauciuc, supraveghere video şi sistem de iluminat cu panouri fotovoltaice. Durata de execuţie a investiţiei este de 6 luni”, se arată în comunicat.

Printr-o altă hotărâre, Executivul a aprobat şi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea al 20 de treceri la nivel cu calea ferată pe amplasamente din judeţele Teleorman, Giurgiu, Prahova, Ialomiţa şi Dâmboviţa.

„Valoarea totală a investiţiei este de 100 milioane lei, din care 76 milioane lei construcţii-montaj. Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile aferente Programului Transport 2021-2027, de la bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, precum şi din alte surse legal constituite. Lucrările de modernizare includ înlocuirea dalelor uzate cu unele elastice, supraveghere video şi sistem de iluminat, cu panouri fotovoltaice. Durata de execuţie a investiţiei este de 12 luni”, se arată în comunicatul Executivului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza