Guvernul a stabilit data alegerilor locale. Ne alegem primarii pe 27 septembrie

by admin

Alegerile locale trebuiau să aibă loc în această lună, dar au fost amânate din cauza epidemiei de coronavirus, iar mandatele aleșilor locali au fost prelungite. Guvernul a aprobat joi proiectul de lege care prevede că alegerile locale din acest an vor fi organizate pe 27 septembrie.

„A fost adoptat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, respectiv data de 27 septembrie 2020”, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, după şedinţa de guvern de joi.

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora, care prevede că alegerile locale se vor desfăşura pe 27 septembrie.

Cât privește campania electorală, premierul Ludovic Orban a declarat că va fi una atipică, fără adunări publice și mitinguri electorale.

„Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie. Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, a explicat prim-ministrul pentru Digi24.

Potrivit premierului Ludovic Orban, alegerile parlamentare ar putea fi organizate pe 6 decembrie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza