Guvernul a adoptat Planul Național de control al Cancerului

by Christian Suciu

Premierul României, Marcel Ciolacu, a transmis în cadrul Ședinței Executivului de astăzi că Planul Național de Control al Cancerului a fost adoptat asigurând astfel populației finanțare în diagnosticarea și tratarea bolii. Acesta susține că vor fi aduse noi măsuri pentru reorganizarea sistemului de asistență medicală pentru pacienții de cancer dar și a marilor centre de oncologie pediatrică.

”Astăzi încheiem o etapă importantă şi aşteptată odată cu elaborarea normelor Planului Naţional de Control al Cancerului. Aprobăm o ordonanţă şi o hotărâre de Guvern care includ programul de oncologie prin care deblocăm finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat, asigurând astfel acces la radioterapia de ultimă generaţie pentru toţi pacienţii oncologici. Practic, toţi bolnavii de cancer sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament.

Totodată, în ședința de guvern de astăzi aprobăm 4 Programe Naționale prin care dotăm cu echipamente cabinetele medicilor de familie, cabinetele de planificare familială și centrele comunitare integrate. Utilăm unitățile mobile de terapie intensivă pentru nou-născuți şi unitățile mobile de screening pentru cancer, toate cu fonduri din PNRR.” a declarat Premierul Ciolacu în cadrul Ședinței de Guvern.

Acesta a evidențiat totodată efortul colectiv în realizarea planului de combatere a cancerului, conceput prin parteneriatul echipei Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și a echipei profesorului clujean Patriciu Achimaș Cadariu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza