Ghid de weekend. O escapadă în inima Clujul

by admin

Va propunem pentru acest weekend o escapadă în Orașul evenimentelor – Inima Transilvaniei! Ne așteaptă o plimbare prin centrul orașului unde putem admira cele mai importante ansambluri arhitectonice gotice, baroce și neo-baroce din Transilvania.

Piața Muzeului

Piața Muzeului Cea mai veche piață a orașului, poartă această denumire după Muzeul de Istorie al Transilvaniei care se regăsește în capătul Pieței. Acum, Piața Muzeului este o frumoasă zonă pietonală unde vei regăsi o mulțime de localuri fascinante, dar și Biserica Franciscană.

Piața Unirii

Asemenea Pieței Muzeului, Piața Unirii se mândrește cu unele dintre cele mai importante ansambluri arhitectonice gotice, baroce și neo-baroce din Transilvania: Biserica Romano-Catolică Sf. Mihail, Muzeul de Artă, Muzeul Farmaciei, pe care nu am mai apucat să-l vizităm, statuia lui Matia Corvin, Strada în oglindă și vechile palate nobiliare, scrie aventurescu.

Parcul Central

Numit candva ,,Parcul Poporului”, parcul Central din Cluj-Napoca este într-adevăr asimilat în conștiință comună ca fiind al clujenilor. De-a lungul anilor, în Parcul Central se țin cele mai spectaculoase festivaluri din România, precum Untold și Jazz in the Park.

Aceste evenimente au dus la o schimbare pozitiva si binevenita in atmosfera parcului, deoarece an de an tot mai mulți turiști ajung să admire Parcul Mare din Cluj-Napoca.

Grădina Botanică

Numărul de specii de plante din Grădina Botanică din Cluj-Napoca a început sa depaseasca pragul de 10.000. Culese atât din teritorii cu climat tropical, cât și din regiuni temperate, aride sau arctice, plantele din această grădină sunt plasate pe o suprafață impresionantă de 14 hectare. Grădina găzduiește 6 sere cu specii de plante rar intalnite, dar și două grădini în aer liber.

foto: ubbcluj.ro


Cetățuia

O panoramă spre oraş, cu multe clădiri, turle de biserici, verdeaţă, cartiere de blocuri noi, Someşul, Cluj Arena şi alte detalii care se pierd în zare.

Dacă v-ați gândit să petreceți o zi sau o seară mai romantică, de unde puteți să priviți întregul oraș, cetățuia este cea mai bună alegere. Cetățuia este una dintre zonele cele mai înalte și importante din punct de vedere al panoramei care se poate admira. De pe Cetățuie, Clujul are o altă imagine.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza