GERMANIA, VENIM! România câștiga în fața Elveției și merge la Euro de pe primul loc! Edi Iordănescu:” Românii să fie mândrii de echipa lor! Uniți suntem mai puternici!”

by Christian Suciu

România a câștigat și ultimul meci din grupa de calificare de la Campionatul European de Fotbal din 2024 împotriva reprezentativei similare a Elveției, cu scorul final de 1-0. Golul decisiv a fost marcat de atacantul Denis Alibec ce a reluat din 2 metri o minge primită de la Olimpiu Moruțan. ”Tricolorii” s-au bucurat de cea mai mare performanță a naționalei din ultimii 8 ani alături de peste 50.000 de fani ce i-au încurajat pe toată durata partidei de pe Național Arena.

”Nu au fost momente uşoare, nu sunt supărat pe critici, mergem mai departe. Contează că închidem o campanie fabuloasă, fără înfrângere. Am încredere în absolut toţi. Pentru mine a fost o responsabilutate enormă pe care am resimţtit-o în faţa acestor spectatori. Trebuie să analizăm bine ce am făcut, când au fost analize şi corecţii, ne-am dezvoltat.

Am construit totul cu jucătorii mei. Important e ca suporterii să fie alături de echipa naţională. Românii să fie mândri de echipa lor. Uniţi suntem tot timpul mai puternici.”, a declarat Selecționerul Edi Iordănescu în urma victoriei obținute împotriva elvețienilor.

Liderul acestei echipe naționale, Nicolae Stanciu, cu greu și-a putut stăpâni emoțiile după un meci în care tricolorii s-au luptat și au suferit pentru a se menține pe primul loc în grupă, impulsionați de o atmosferă senzațională cu peste 50.000 de suporteri în tribune.

”Pot să vorbesc în numele tuturor colegilor, este cea mai mare realizare din carierele noastre. Nu putea să fie un scenariu mai bun, să jucăm acest meci fiind calificaţi, cu 50.000 de oameni în tribune. Ne bucurăm. Sunt sigur că acum nu vor mai trebui să aştepte atât de mult o altă calificare. Pentru mine să îmbrac acest tricou, să port şi banderola şi să joc în ţara mea depăşeşte orice, nu se compară cu alte trofee câştigate, cu premii individuale. Este maximum din tot ce am trăit. Vrem să facem un Euro de neuitat. Încrederea este foarte mare acum. Am demonstrat că suntem un grup matur, suntem cu picioarele pe pământ şi care nu se hazardează.”, a declarat căpitanul echipei naționale, Nicolae Stanciu, după ultimul joc oficial al României în 2023, ce a oferit momente de neuitat pentru generații de suporteri.

În urma rezultatului înregistrat, naționala pregătită de Edi Iordănescu se va afla în a doua urnă valorică la tragerea la sorți din data de 2 decembrie însă mai mult ca sigur, va da piept cu unele din cele mai puternice și mai valoroase echipe de pe continent, aflate în prima urnă valorică (Germania, Anglia, Belgia, Spania, Franţa, Portugalia), dar și de alte echipe mult superioare adversarelor din actuala campanie, din urna a treia și din cea de-a patra.

Sursa: uefa.com

sursa: primasport.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza