Gardian de la Penitenciarul Gherla confirmat cu COVID-19

by admin

Un angajat al Penitenciarului de Maximă Siguranță Gherla a fost confirmat cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut joi, de Administrația Națională a Penitenciarelor. Bărbatul își desfășura activitatea în sectorul de deținere, iar în acest caz conducerea unității a demarat o anchetă epidemiologică.

„În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacţilor, teste specifice urmând a fi aplicate conform indicaţiilor Direcţiei de Sănătate Publică Cluj. Măsurile de scoatere din serviciu şi înlocuire cu personal de rezervă, precum şi cele de dezinfecţie se implementează inclusiv în acest caz”, au transmis reprezentanții ANP.

De asemenea, un al doilea angajat al Penitenciarului Jilava a fost de asemenea diagnosticat cu noul coronavirus. „Un al doilea angajat al Penitenciarului Bucureşti-Jilava a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Poliţistul de penitenciare îşi exercita atribuţiile de serviciu în sectorul administrativ şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate”, a menționat ANP. 

Conform ANP, contacţii identificaţi au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi aplicate recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov. Spaţiile de lucru sunt dezinfectate. Se asigură, de asemenea, continuitatea activităţilor specifice, în baza planificărilor, arată ANP.

„Referitor la primul caz confirmat în cadrul aceleiaşi unităţi, în data de 21.04.2020, menţionăm că, pe lângă testarea specifică a celor 33 de cadre identificate contacţi, Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a comunicat posibilitatea efectuării de teste inclusiv în rândul deţinuţilor contacţi”, au mai precizat reprezentanții ANP.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza