GALERIE FOTO | Expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

by Oana Spiru

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj va găzdui, cu prilejul ediției din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania, o expoziție multimedia dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuși.

Expoziția intitulată ,,Mirrors of Brâncuși” va putea fi vizitată în perioada 23-30 iulie și urmărește să surprindă esența sculptorului român printr-o serie de instalații și experiențe bazate pe opera acestuia.

Prin acest eveniment expozițional organizatorii și-au propus să lase publicului o amprentă mai puternică și mai concretă asupra a cine a fost Brâncuși, dar și o raportare la alte concepte și definiții, mai apropiate de esența omului și artistului Brâncuși. Proiectul urmărește conceptele de bază ale creației sale și le transpune în noi tehnologii.

,,Mirrors of Brâncuși” îndeamnă la dezvoltarea unei percepții mai profunde și clare despre Brâncuși și despre modul în care lucrarea sa a influențat mediul artistic. Proiectul are drept scop dezvoltarea și itinerarea unei producții multimedia care să arate viața și operele marelui sculptor unor noi audiențe și include șase expoziții, dintre care cinci în România și una în Bergen, în Norvegia. Partea interactivă a expoziției include, printre altele, lucrările ,,Somnul”, ,,Poarta Sărutului”, ,,Masa Tăcerii” și ,,Coloana Infinitului”. Punctul central îl va reprezenta o reproducție la 1/3 a Coloanei Fără Sfârșit ce va oferi participanților noțiuni privind dimensiunea lucrării originale și efortul necesar pentru realizarea ei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza