GALERIE FOTO: Cum este sărbătorită primăvara în școlile speciale clujene

by Oana Spiru

Instituțiile de învățământ special din Cluj au celebrat începutul lunii martie, fiind implicate în acțiuni dedicate debutului primăverii.

Astfel, Mărțișorul, simbol al renașterii și a vitalității, a adus și anul acesta la 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐒𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐈𝐧𝐜𝐥𝐮𝐳𝐢𝐯𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 prin creativitatea, implicarea și ingeniozitatea elevilor și a profesorilor, armonia și bucuria de a dărui un minunat simbol al primăverii.

În perioada 26-27 februarie a.c., reprezentanții 𝐒𝐜𝐨𝐥𝐢𝐢 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐁𝐚𝐜𝐢𝐮 au participat la o expoziție cu vânzare de mărțișoare, eveniment organizat de către Muzeul Zoologic UBB și intitulat „Mărțișoare alături de animale”. Totodată, pe parcursul săptămânii 21-25 februarie 2022, elevii școlii, sub îndrumarea cadrelor didactice, au confecționat mărțișoare și alte obiecte decorative de primăvară.
Tinerii din cadrul 𝐒𝐜𝐨𝐥𝐢𝐢 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐇𝐮𝐞𝐝𝐢𝐧 au participat vineri, 25 februarie, la „Atelierul de Mărțișoare”. Aceștia, însoțiți de profesorii educatori, au pictat figurine din gips și lemn, au decupat și au realizat mărțișoare și felicitări, demonstrând că sunt niște mici artiști.

𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐓𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐃𝐞𝐣 a marcat prima zi de primăvară printr-o expoziție de mărțișoare – hande made, organizată la Muzeul Municipal Dej, lucrările realizate de cursanți fiind expuse în perioada 1- 4 martie.
Cu ocazia venirii primăverii, elevii si cadrele didactice de la 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐒𝐀𝐌𝐔𝐒 au confecționat mărțișoare și felicitări tematice, folosind diferite materiale precum: gips, hârtie colorată, sticlă, nisip kinetic etc. Munca lor a fost apreciată și răsplătită în cadrul Târgului de Mărțișor organizat în cantina școlii.

𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚 – 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐑𝐞𝐬𝐮𝐫𝐬𝐞 𝐬𝐢 𝐃𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐚 𝐈𝐧𝐜𝐥𝐮𝐳𝐢𝐯𝐚/𝐈𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐚𝐭𝐚 a desfășurat, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Cluj-Napoca, o expoziție mobilă cu donare de mărțișoare, fiind amenajate standuri cu produse exclusiv realizate de către elevi.

În acest an școlar, la nivelul 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐢𝐧𝐢𝐭𝐞𝐢 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 au fost confecționate mărțișoare din materiale naturale și alimentare, folosind diferite tehnici: pictură, amprentare, lipire, șnuruire, fiind organizată o expoziție cu lucrările rezultate.


Luna martie aduce, ca în fiecare an, un nou prilej pentru tinerii de la 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐓𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐃𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐢 𝐝𝐞 𝐀𝐮𝐳 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 de a-și manifesta manualitatea în cadrul unor ateliere de confecționat mărțișoare. Pentru a fi pregătiți de 1 Martie şi Ziua Mamei, preșcolarii și elevii cu dizabilități auditive din clasele pregătitoare – a X – a, îndrumaţi de profesori, au confecţionat mărţişoare special pentru mămici şi bunici.


Gândurile sincere și dragostea față de persoanele cele mai importante din viața lor, împletite în șnurul mărțișoarelor, au menirea de a aduce speranță, liniște și căldură în inimile lor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza