Galerie FOTO. Câteva mii de credincioși au ajuns la Mănăstirea Nicula

by admin

}nc[ de vineri dimineață drumul spre Mănăstirea Nicula a început sa se aglomereze de pelerini veniți din toate colțurile țării, dar și din străinătate. Mitropoliile și parohiile din țară au organizat pelerinaje și le-au pus credincioșilor la dispoziție mijloace de transport.

Cei aproximativ 3.000 de credincioși care au ajuns la Mănăstirea Nicula vineri se odihnesc pe dealul din curtea Mănăstirii.

Sunt foarte multe familii tinere cu copii, iar în ciuda pandemiei, preoții de aici se așteaptă la zeci de mii de oameni. Vor fi și corturi amplasate pentru primul ajutor. La fața locului au ajuns multe mașini de ambulanță cu medici, deoarece se anunță 3 zile cu temperaturi ridicate. Așa cum știm din experiența anilor trecuți, mulți pelerini doborâți de caldură vor avea nevoie de ajutor.

Chiar dacă în zonă nu mai sunt locuri de cazare, localnicii au ales să dea o mână de ajutor și să găzduiască pelerinii în camerele lor libere. Cei care au ajuns deja aici spun că au așteptat încă de acum 2 ani să se reculeagă la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din cauză că anul trecut mulți au preferat să rămână acasă.

Mulți credincioși sunt nevoiți să meargă pe jos aproape 5 km, deoarece accesul mașinilor va fi restricționat. Pelerinii au în bagaje hrană, apă, pături și corturi, iar majoritatea dintre ei vor rămâne aici până duminică.

Sâmbătă la ora 22:00, Icoana va fi scoasă din biserică, iar credincioșii împreună cu preoții vor porni într-o procesiune impresionantă. Duminică, după Liturghie, credincioșii vor primi sarmale și cozonaci pregătite chiar aici la Mânăstire.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza