FOTO: Ziua Națională a României, sărbătorită la Cluj printr-un spectacol de drone și artificii în Piața Avram Iancu!

by Christian Suciu

Zeci de mii de clujeni au luat parte la manifestațiile desfășurate ân centrul municipiului Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Naționale a României. Programul zilei a început cu depunerea jerbelor și coroanelor în Piața Avram Iancu, urmată apoi de defilarea cu tehnică militară și a continuat cu un spectacol inedit cu drone și artificii, ce au iluminat cerul nocturn în Piața Avram Iancu.

FOTO:

” Acum 105 ani, in 1918, Cardinalul Iuliu Hossu spunea la Alba Iulia: « Mulți își doresc să vadă ce vedeți voi, mulți au dorit să audă ce auziți voi! Suferințele neamului se îmbracă în straie de lumină.» Să nu uitam acel moment când suferințele de peste 1000 de ani ale neamului au fost realizate prin unirea Moldovei, Ardealului, Țării Românești și a Bucovinei cu patria, cu regatul romanesc. Doar împreună reprezentăm o națiune puternică.

Niciodată să nu fim supărați pe România! Putem să fim supărați pe oameni, pe instituții, dar niciodată pe România! România înseamnă de fapt toți cei ce și-au dat viața de-a lungul secolelor ca noi astăzi să trăim în pace, demnitate și libertate. Fără sacrificiile lor, noi nu am fi niciodată ceea ce suntem astăzi și de ceea trebuie să învățăm din lecțiile înaintașilor noștri.

Putem fi diferiți, putem avea interese diferite, dar atunci când vine vorba de neamul romanesc și de România, trebuie să fim uniți, cum spunea Avram Iancu, că doar împreună suntem puternici, doar împreună putem zdrobi orice furtună! Așa să fim și noi pentru încă 1000 de ani pentru că, nu-i așa, când a venit delegația din Ardeal la București, aceștia au fost întâmpinați auzind «V-am așteptat de 1000 de ani!», iar noi le-am răspuns: «Am venit aici să nu ne mai despărțim niciodată!».

La mulți ani România! La mulți ani Cluj! La mulți ani dragi clujeni, pentru tot ceea ce faceți ca acest oraș să fie mândru și ca noi să fim mândri de voi și de el. La mulți ani Cluj-Napoca!”, a declarat Primarul Emil Boc, înaintea spectacolului de drone și artificii din Piața Avram Iancu.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza