FOTO-VIDEO | Vinerea Verde, traficul roșu. Clujenii nu au renunțat nici astăzi la mașini

by Cezar Leizeriuc

În premieră în România, campania”Vinerea Verde” a fost implementată astăzi, 18 iunie, la Cluj-Napoca. Prin urmare, clujenii pot circula gratuit, în fiecare vineri, cu transportul în comun, pe raza municipiului. Proiectul a fost gândit cu scopul de a fluidiza traficul, de a-i convinge pe șoferi să renunțe la masinile personale, dar și pentru combaterea poluării. Din păcate, Cluj-Napoca se află pe primul loc în topul celor mai poluate orașe din Europa, măsurat după nivelul de particule de suspensie, adică PM10 și dioxid de azot, NO2. 

Cu toate acestea, autobuzele si troileibuzele au fost mai degraba goale astazi, iar multi dintre clujeni probabil au uitat sau nu au stiut că astăzi transportul este gratuit și au validat abonamentele.

De altfel, nici în trafic nu s-a vazut Vinerea Verde. Și azi, ca în fiecare zi de când se lucrează pe Bulevardul 21 Decembrie, traficul este îngreunat pe toate benzile. Cozile se formează de la clădirea The Office până în intersecția Prefectura.

Potrivit unui studiu Airly, o companie care monitorizează calitatea aerului, Cluj-Napoca a ajuns pe primul loc în Europa, drept cel mai poluat oraș cu dioxid de azot – NO2, Timișoara fiind pe locul 4 (14.84), Ploiești pe locul 7 (13.38), iar București pe locul 8 (13.33). 

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Bula 19/06/2021 - 02:15

N-ar strica afisarea “Vinerea verde” in statiile CTP !
SIGUR le-ar citi mai multi decat presa.

Raspunde

Comenteaza