FOTO: Un municipiu dintr-un județ vecin Clujului va avea o grădină termală unică în România. Vezi aici unde va fi amenajată

by admin

Un municipiu din vecinătatea Clujului va avea o grădină termală unică în România. Primăria Oradea pregătește o investiție de peste 20 de milioane pentru amenajarea unei zone de recreere în locul unui părți din actualul ștrand Ioșia.

„Va fi un complex de bazine cu apă termală, 5 în exterior şi 12 în interior, o zonă de saună și tratamente, ponton în zona Crişului Repede etc. Toate facilităţile vor fi integrate într-o zonă verde, cu plante specifice zonelor cu ape calde. În luna august, vom supune proiectul spre aprobare în Consiliul Local. Finanțarea va fi asigurată, anul viitor, din fonduri europene și din contribuția orașului. Lucrările vor începe anul viitor și vor dura doi ani. Cu acest proiect, Oradea își va confirma poziția de oraș balnear”, a anunțat primarul Ilie Bolojan pe rețelele de socializare.

În prima fază complexul va fi amenajat pe o suprafață de peste 3 hectare, dar această suprafață ar putea fi extinsă într-o etapă ulterioară. Se estimează un aflux de aproximativ 1700 persoane/zi/timp de vară, respectiv 600 persoane/zi/timp de iarnă. De asemenea, se vor amenaja locuri de parcare pe amplasament în concordanță cu necesitățile obiectivului, respectiv minimum 147 locuri, la care se adaugă locurile de parcare existente în jurul amplasamentului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza