FOTO: S-au încheiat lucrările la Spitalul de Boli Cronice Borșa

by Christian Suciu

Consiliul Județean Cluj a anunțat finalizarea lucrărilor de amenajare și dotare a noului Ambulatoriu Integrat al Spitalului de Boli Psihice Cronice Borșa, cu un cabinet în specialitatea Psihiatrie. Investiția în valoare de aproximativ 31 de mii de euro a fost asigurată din veniturile proprii ale spitalului

”Vorbim, în acest caz, despre o nouă structură importantă în cadrul Spitalului de Boli Psihice Cronice de la Borșa. Scopul investiție este acela de a facilita accesul pacienților la investigațiile și tratamentele de care au nevoie, cât mai aproape de casă, cu costuri reduse și economie de timp. În ceea ce ne privește, vom continua să acordăm sprijin spitalelor clujene pentru a crește calitatea actului medical și a diversifica paleta de servicii oferite persoanelor aflate în situații medicale dificile.”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Principalele lucrări efectuate au fost cele de amenajare a cabinetului de psihiatrie, a sălii de tratament, a grupurilor sanitare și a holului, precum și cele de igienizare a pereților, prin zugrăvirea acestora. De asemenea, a fost montat covor PVC, tâmplăria a fost înlocuită, iar Ambulatoriul Integrat, situat în clădirea pavilionului administrativ, cu acces separat, a fost dotat cu dispozitive medicale, mobilier și aparatură birotică.

Odată cu începerea activității în cadrul noii structuri, pacienții vor putea să beneficieze atât gratuit, prin decontare de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, cât și contra cost, de servicii psihiatrice complexe, respectiv consultații psihiatrice realizate de medicii spitalului, precum și de servicii conexe efectuate de psihologul instituției medicale.

FOTO:

Te-ar putea interesa si

Comenteaza