FOTO: România a emis noi alerte la nivel european privind patru tipuri de măști neconforme, printre care și unele pentru copii

by admin

România a emis noi alerte în Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene. Alertele au fost emise de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și vizează patru tipuri de măști de protecție, printre care și unele destinate copiilor.

De asemenea, ANPC le recomandă operatorilor economici din domeniu ca, înainte de a scoate la vânzare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”.

Prima alertă vizează masca de protecție pentru filtrarea respiratorie la jumătatea feței, cu 3 pliuri. Produsul este comercializat într-o pungă de plastic transparentă și verde, cu fermoar care conține 10 de bucăți. Aceasta susține conformitatea cu standardul EN 149 de pe cutie.

Țara de origine: Republica Populară Chineză

A doua alertă privește o mască protectoare de filtrare respiratorie la jumătatea feței. Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecție de către un organism relevant. În consecință, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare./Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149.

Produsul este comercializat într-o cutie din carton alb și verde care conține 50 bucăți. Pe ambalaj se scrie BFE > 95. S-a dispus retragerea produsului de pe piață.

Țara de origine: Republica Populară Chineză

A treia alertă vizează măști de protecție comercializate în cutii de carton, cu câte 50 unități în fiecare cutie. Pe ambalaj se scrie BFE > 95.

Țara de origine: Republica Populară Chineză

A patra alertă se referă la măști de protecție comercializate într-o pungă transparentă din plastic care conține 10 de unități cu sistem de închidere cu bandă autoadezivă.

Țara de origine: Republica Populară Chineză

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Bula 21/11/2020 - 03:18

De ce nu sunt retrase de la comercializare mastile indicate in articol ?
De ce nu distribuie Guvernul masti GARANTATE calitativ, ce au fost promise inca de la sfarsitul primaverii ?

Raspunde

Comenteaza