FOTO. Primul mural din Cluj care purifică aerul realizat de Someş Delivery: “Ridicăm moralul cu muralul”

by admin

Chiar şi în pandemie, lucrurile frumoase pot fi dezvoltate. Cei de la Someş Delivery au demonstrat acest fapt şi au reuşit să contribuie cu o serie de acţiuni pentru integrarea râului emblematic Someş în viaţa oraşului. Spectrul de evenimente petrecute atât online cât şi offline s-a încheiat cu realizarea primulului mural din Cluj care purifică aerul.

“Tema principală a acestui mural este apa, prin care celebrăm un loc de întâlnire a comunității din Cluj: plaja Someș din cartierul Grigorescu. Apa reprezintă infinitatea posibilităților, conținând tot ceea ce este virtual, tot ceea ce nu are încă formă, sămânța  primordială, toate semnele unei dezvoltări viitoare dar și toate  amenințările de resorbție. Este un imens rezervor de potențial, ca  toate spațiile verzi urbane, pe care ar trebui să le apreciem și să le  valorificăm.” au pus artiștii Ocu și Kero.

Cei doi artişti, care realizează și proiectul “Artă în curtea școlii”, au  folosit pentru realizarea muralului cu o vopsea specială – Airlite,  care purifică aerul. “Intenția picturii murale este să ducă cu gândul la un moment de calm în care ne cufundăm metaforic în apă și ieșim din ea, întorcându-ne astfel la origini, de unde ne tragem forțe noi pentru această perioadă trecătoare de stres, regresie și dezintegrare, de care depinde o fază  progresivă de regenerare, calm și renaștere”, au mai precizat ei.

Lucrarea poate fi admirată atât din curtea interioară a Liceului de  Arte Vizuale Romulus Ladea, care este rezervată doar elevilor și cadrelor didactice, cât și de pe strada Aurel Suciu care trece pe lângă curtea liceului și oferă o perspectivă amplă a întregii lucrări  de artă. Inițiativa face parte dintr-un proiect mai amplu al Street Delivery, dezvoltat anul acesta în București, Bacău, Iași,  Timișoara, Craiova și Cluj susținut în totalitate de Kaufland România, prin care orașele participante își propun să “să ridice moralul cu muralul”.

Someș Delivery este un proiect independent, inițiat împreună cu  Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza