FOTO: Primul autobuz electric românesc, testat pe străzile din Turda

by admin

Primul autobuz electric românesc va circula prin Turda, a anunțat pe rețelele de socializare primarul Cristian Matei. ATP Bus e-upCity este produs de o fabrică din Baia Mare și, în perioada următoare, va fi testat pe străzile din municipiu.

„Având în vedere că din luna decembrie a anului 2019 suntem primul oraș din România care dispune de transport în comun exclusiv electric, având în flota noastră 20 de autobuze electrice, după încheierea perioadei de testare a autobuzului e-up City, compania producătoare va primi feedback-ul nostru realist și avizat în ceea ce privește fiabilitatea acestui prototip românesc.

Viitorul constă în soluții de mobilitate smart și mă bucur să văd că și la nivelul țării noastre sunt tot mai multe astfel de inițiative. Domnule Mircea Cirț, vă felicit pentru inițiativă, am toată convingerea că după încheierea acestei sesiuni de testare din țară, tot mai multe orașe se vor alinia normelor europene de mobilitate verde”, a transmis edilul Turdei, Cristian Matei.

ATP Bus e-UpCity este primul autobuz 100% electric produs în țara noastră. Autobuzul are 83 de locuri și o autonomie minimă de 200 de kilometri, dar aceasta poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Vehiculul are baterii furnizate de CATL, unul dintre cei mai mari producători mondiali de baterii și va avea omologare europeană. Autobuzul a mai fost testat și la Cluj-Napoca, în luna mai a acestui an.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza