FOTO | Masa de Paști, o experiență inedită. Bloggerii de călătorii reinventează pasiunea pentru gătit

by Cristina Mihaila

Cine a spus că pasiunea pentru gătit și pentru călătorii nu pot fi combinate? Un grup de bloggeri  încearcă să demonstreze contrariul și să îi convingă și pe alții să încerce astfel de experiențe. Food experience este un concept la modă, care are la bază câteva ingrediente relativ simplu de găsit: o locație de poveste, niște rețete clasice de la care să pornești, un pic de imaginație pentru a aduce și ceva nou în preparatul final și, nu în ultimul rând, multă voie bună.

”Food Experience înseamnă experiențe culinare inedite în locuri frumoase din țara noastră. Food Experience este un eveniment organizat din pasiune pentru mâncare și călătorii. “Furăm” rețete și idei din călătoriile noastre și le punem în practică alături de prietenii noștri bloggeri”, ne spune Marian Crăciun, unul dintre inițiatorii acestui proiect.

În această perioadă tematica unei astfel de experiențe nu putea fi decât masa de Paști. Cozonacii, pasca, ouăle roșii și drobul nu puteau lipsi din meniu. Pentru a pregăti masa, 15 bloggeri din toată țara s-au întâlnit în stațiunea Govora, recunoscută pentru aerul curat și apele vindecătoare.

”La Hotelul Palace Govora am reușit să punem în scenă un preview al meniului de Paște. Totodată, am organizat un battle: cozonac vs pască, cu rețete ușor de realizat de fiecare dintre voi. Nu am ratat un brunch de poveste într-un cadru minunat. Ah, era să uit… înainte ca bloggerii să intre în bucătărie, au vizitat împrejurimile și au bifat, printre altele, Mănăstirea Bistrița, Cheile Bistriței Vâlcene, Mănăstirea Arnota și au văzut ce înseamnă olăritul la Horezu”, a mai adăugat Marian Crăciun.

Practic, food experience este o ocazie pentru pasionații de călătorii să guste viața din plin. La propriu, în acest caz.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

FOTO | Masa de Paști, o experiență inedită. Bloggerii de călătorii reinventează pasiunea pentru gătit – Revista Presei 04/04/2023 - 13:21

[…] post FOTO | Masa de Paști, o experiență inedită. Bloggerii de călătorii reinventează pasiunea pent… appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde

Comenteaza