FOTO: Lucrările de restaurare la Castelul Banffy au fost recepționate! Imagini splendide cu noul centru cultural al Clujului

by Christian Suciu

Castelul Banffy din Răscruci a fost complet restaurat în cadrul unui proiect amplu în valoare de 7,5 milioane de euro, finanțat cu 4 milioane de euro din fonduri europene. Proiectul a urmărit valorificarea potențialului monumentului arhitectural ce a fost dotat cu o bibliotecă/mediatecă, o sală multifuncțională pentru activități culturale, o sală de curs de mici dimensiuni, un birou administrativ și unul de cercetare dar și noi grupuri sanitare.

”Castelul Bánffy din Răscruci, bijuterie arhitecturală a Clujului, a fost restaurat complet, iar lucrările au fost recepționate.Este un loc de poveste care ne va aminti mereu de patrimoniul cultural bogat al județului nostru.Am marcat ieri, alături de Mitropolitul Andrei Andreicuț, oficialități, directori, primari, arhitecți, consilieri județeni, oameni din mediul privat, finalizarea lucrărilor de restaurare.

Castelul va intra în curând în circuitul turistic al județului. Este un loc care ne va uni și mai mult comunitatea, unde se vor putea organiza evenimente culturale și artistice, existând interes din partea comunității.Pot spune ca acest castel va fi epicentrul vieții culturale clujene în următorii ani.”, a delcarat pe pagina sa oficială de facebook, Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

FOTO:

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza