FOTO. Noutățile parking-ului de pe Moților: tehnologii moderne pentru recunoașterea numerelor de înmatriculare și plată

by Cezar Leizeriuc

Noul sistem de control acces şi plată din parkingul de pe str. Moților nr. 1-3 are rolul de a gestiona într-un mod automat, fără operatori umani, accesul la intrarea în parcare, traficul din incinta parcării, taxarea contravalorii timpului de staționare conform tarifelor stabilite, cât și accesul la ieşirea din parcare.

În ceea ce privește accesul în parking, noua infrastructură cu echipamente smart este prevăzută cu camere LPR pentru recunoașterea numerelor de înmatriculare, bariere automate și panouri de informare de tip led pentru afișarea numărului locurilor de parcare libere.

Avantajele aduse de noul sistem hardware și software completează obiectivele Primăriei de a digitaliza toate procedurile și serviciile oferite cetățenilor, după modele precum Estonia.
Prin intermediul noilor echipamente și a sistemului de administrare se poate realiza plata timpului de staționare atât prin tehnologia contactless la automate, cât și prin aplicația UPPark.

Pentru efectuarea plății contravalorii timpului de staționare, tichetul eliberat de terminalul de intrare va trebui scanat la casa automată de plată, care va afișa suma de plată.

Metode de plată:
– cu card bancar prin intermediul aplicației UPPark, disponibilă în AppStore și Google Play;
– card bancar credit/debit prin tehnologie „chip and pin” şi contactless, monede, bancnote, plata cu terminale mobile NFC (de tip telefon, smartwatch, portofele electronice etc.) efectuate la casele automate de plată.

La finalul tranzacției, automatul de plată va elibera la cerere chitanța.

Echipamentul permite atât eliberarea restului în monede şi bancnote, cât și returnarea banilor în cazul anulării plății.

Valoarea contractului este de 1.128.458,95 lei cu TVA inclus și cuprinde echipamentele, configurarea și setarea întregului sistem, serviciile de mentenanță, întreținerea pe toată perioada de garanție (36 de luni), lucrările de montare, branșare și punere în functiune a echipamentelor.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Auto pilot 05/03/2021 - 18:49

Totuși, suntem în anul 2021, iar în parkingul de la Primăria, plata, inca nu se poate face cu cardul. De ce nu s-au implementat de la inceput plata cu cardul?

Raspunde
Marcel 08/03/2021 - 09:01

Daca se implementa de la inceput plata cu cardul nu mai putea sa vina primaria peste cativa ani sa zica uitati ce mare inventie am facut:plata cu cardul. Tre sa ne dea in fiecare an cateva firimituri ca sa-i votam…

Raspunde

Comenteaza