FOTO | Copiii din centrele de plasament din Cluj au primit pachete înainte de Paște, din donații

by admin

Cu doar câteva zile înaintea Sărbătorilor de Paște, membrii asociației Club I.P.A Vip din Alba-Iulia au dorit să le facă o bucurie copiilor din centrele de plasament din județul Cluj. Astfel, 250 de pachete cu jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte au ajuns la Coplexul Comunitar de Servicii pentru Copiii cu handicap, dar și la centrele de plasament din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Cluj-Napoca.

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Cluj sunt peste 800 de copii cu măsuri de protecție specială: “Aici mă refer la unități rezidențiale, asistență maternală și familii de plasament. Astăzi au primit și s-au bucurat 58 dintre beneficiarii noștri, copii cu dizabilități din căsuțele de tip familial, Complexul Fabricii din Cluj-Napoca. Zilele acestea o să primească și restul copiilor care sunt găzduiți atât în municipiul Cluj-Napoca, cât și în Gherla, Huedin, Turda și așa mai departe. Le vom împărți adaptat vârstelor și conform indicațiilor de pe pachete. Pandemia nu constituie un impediment din punct de vedere al realizării donațiilor. Cine și-a manifestat intenția, am găsit momentul potrivit, indiferent de restricțiile impuse”, menționeză Nicoleta Molnar, directorul general DGASPC Cluj.

Asociația Club I.P.A VIP are membri permanenți în Cluj, București, Reșița și ei încearcă să mobilizeze comunitatea pentru a veni în ajutorul celor care au mai mare nevoie. În viitorul apropiat își doresc să morganizeze și o tabără pentru copiii cu probleme: “Vrem să îi ajutăm pe viitor cu medicamente care la un moment dat au lipsit la noi în țară. De asemenea, pentru viitor ne-am gândit la o tabără pentru persoanele cu dizabilități să le oferim bunăvoința noastră, iar cu membrii din Asociație să fim alături de ei și să le arătăm că putem să îi considerăm prietenii noștri. Să fim acolo o zi, două, în mijlocul naturii, să vadă și ei frumusețile țării. Să facem un traseu turistic, există acolo un parc cu leagăne, cu tobogan, avem posibilitatea să organizăm diferite jocuri de societate cum ar fi un șotron, un tras cu frânghia, sărituri în gropi cu nisip”, subliniază Duru Ștefan, președintele asociației.

Vicepreședintele Asociației, Marin Cornăcel, consideră că acești copii vor trebui foarte bine îndrumați înspre ceea ce înseamnă viața reală: “Ei vor cunoaște realitatea în momentul în care vor păși spre ieșirea porților centrelor de plasament. Soluția pe care o văd este să ne îndreptăm cu prioritate maximă asupra acestor copii care ar putea fi victime ale societății fără să vrea. Putem să facem acest lucru”.

De asemenea, vor să implementeze mai multe proiecte umanitare la nivel național, iar unul dintre obiective ar fi chiar începutul anului școlar viitor.

“Încercăm să asigurăm suport logistic de la caiete, ghiozdane, penare, cam tot ce înseamnă necesarul unui copil să meargă la școală chiar dacă nu au posibilități. Facem donații și pentru copii nevoiași care sunt câte 5-6-7 sau chiar 10 în unele cazuri în familie, iar părinții nu au posibilitatea să le cumpere tot ce le trebuie”, încheie vicepreședintele.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza