FOTO: Clujul găzduiește a 18-a ediție a Congresului Național al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară. Dan Tarcea (viceprimar):”Suntem norocoși că orașul nostru este un centru universitar, care deține o universitate renumită în domeniul medicinei”

by Christian Suciu

Cea de-a 18-a ediție a Congresului Național al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară se desfășoară între 23-25 noiembrie la Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca. În cadrul evenimentului, doctori renumiți in 15 țări și-au dat întâlnire la Cluj pentru a relaționa și a-și împărtăși cunoștințele din domeniul chirurgiei cardiovasculare.

”Am subliniat rolul vital pe care îl are medicului, de la prevenție până la tratare. Suntem norocoși că orașul nostru este un centru universitar care deține o universitate renumită în domeniul medicinei și doctori de excepție renumiți pe plan mondial.

România ocupă locul 1 în Europa ca decese a populaţiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, faţă de media UE de 44 de decese la 100.000 de locuitori. Bolile cardiovasculare reprezintă astfel cauza numărul 1 de deces în ţara noastră, cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional. Din păcate, la fiecare 30 de minute, un român moare de infarct. Aceste date alarmante trebuie să ne facă pe fiecare dintre noi sa fim mai atenți la partea de prevenție astfel încât să ne protejam sănătatea. Îndemn clujenii sa facă sport, sa mănânce sănătos să meargă la medic și să urmeze sfatul medicilor.”, a declarat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, cu privire la prestigiosul congres.

FOTO:

Te-ar putea interesa si

3 comentarii

But a 05/12/2023 - 20:31

Domnul doctor ar trebui sa vorbească cu colegii din upu care le administrează tratamente letale celor cu infarct miocardic si ii trimit acasa, in loc sa i trimita catre chirurgia cardiovasculara.Verificati activitatea dr.neurolog Draghici Cristian Teodor, care prescrie tratament cu dexametazona perfuzabila, 1L ser fiziologic cu dexametazona,in urgente minore , la spital universitar urgenta bucuresti pentru persoane varstnice ,cu infarct miocardic in antecedente, fara nicio justificare diagnostica, cel putin conform indicatiilor agentiei europene a medicamentului.Are instinct de ucigas in serie?Verificati de ce prescrie astfel in urgente.Dexametazona perfuzie provoaca miocardita,afectare a muschiului miocardic,si chiar infarct miocardic,fiind interziss celor cu infarct miocardic.De asemenea , si la ponderas, pentru dureri lombare prescrie doza de 10 mg dexametazona perfuzie, urmata de doze intramuscular, varstncilor cardiaci si diabetici, tratament potential letal

Raspunde
Nic 13/12/2023 - 09:30

De evitat cardiologie Dr Ana Maria Mitrica!Pacient diagnosticat anterior cu cardiopatie ischemica ( nu am aratat documente diagnostice dnei Dr.,fiind interesati de diagnosticul ei),posibil infarct miocardic apoi,avand in vedere analizele markeri cardiac.Consult superficial,super rapid de catre cardiolog Dna Dr Ana Maria Mitrica cardiolog cu diagnostic doar de inceput de HTA.Degeaba s a plans de dureri retrosternale,dureri de gambe,lipsa de aer la efort.multi.Cateva saptamani mai tarziu persoana a suferit infarct miocardic, aproape mortal.La toate simptomele descrise ,dr Ana maria Mitrica cardiologie nu a comentat ceva, nici macar nu a incercat un raspuns, doar a întrerupt relatarea.Sec si rece.Precum doamna cu coasa Evitati daca daca doriti sa aveti mai multe sanse la viata

Raspunde

Comenteaza