FOTO | Cititul în ploaie, la Cluj-Napoca: „Magia lecturii prinde viață”

by Oana Spiru

Asociația VERSUS anunță startul proiectului European Book Day. Născut sub forma unui parteneriat între șapte organizații din cinci țări europene și co-finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, proiectul European Book Day își propune să aducă lectura în viața tinerilor într-o formă atractivă și plină de suflet, să creeze noi căi de apropiere între ei și carte și să le arate că experiența lecturii deschide în același timp minți și inimi.

European Book Day se organizează acum pentru prima dată, iar primele țări creatoare ale acestei manifestări sunt: Austria, Suedia, Germania, Belgia și România. Prin patru evenimente naționale ne propunem să creăm contextul în care tineri provenind din medii culturale dezavantajate și tineri cu acces facil la procesul educativ să se întâlnească în jurul cărții și să se bucure de o zi specială dedicată ei.

Evenimentul European Book Day din România a avut loc la Cluj-Napoca astăzi, 27 aprilie 2022.

,,Ne dorim ca, pentru o zi, să transformăm orașul de pe Someș într-un spațiu al bucuriei întâlnirii dintre noi și carte, dintre tineri și carte, iar în acest sens, Casino – Centrul de Cultură Urbană, clădire reprezentativă din inima Clujului, ne va fi gazdă, va fi locul în care magia lecturii prinde viață” , spune Bianca Mereuta.

Într-un cadru liniștit si înconjurați de oameni dedicați și pasionați din lumea educației și a cărții, alături de autori europeni pentru câteva momente s-au împărtășit poveștile lor. adulți, tineri și copii, cu toții au sărbătorit lectura. Pentru câteva ore, împreună, s-au bucurat de acțiuni surpriză care au în centru cartea, expoziții de ilustrație, ateliere de creație prin care reinventăm cartea, experiențe audio și tactile ale lecturii și provocări care au adus numai stare de bine.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza