FOTO: Cel mai nou cimitir al Clujului, aproape finalizat

by admin

Cel mai nou cimitir al Clujului este aproape gata. Primarul Emil Boc a vizitat șantierul de pe strada Moș Ion Roată și a verificat stadiul lucrărilor. Acestea ar trebui finalizate până la sfârșitul acestei luni, după care urmează recepția și obținerea avizului de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică.

Noul cimitir se întinde pe o suprafață de peste 20 de hectare și va cuprinde 5.553 de morminte, 1.856 urne columbar, o capelă și spații verzi generoase. El va fi amenajat sub forma unui parc, asemeni cimitirelor americane, astfel că va fi și un loc de reculegere, nu doar un loc de veci.

Pe o suprafață de peste 85.000 mp vor fi plantați 2115 arbori, arbuști – 5500 și gard viu – 200 ml. Capela (cu demisol, parter și etaj) include sală principală de ceremonii, cameră rece, grupuri sanitare și oficii, 2 vestiare, 2 birouri, sală de mese cu oficiu și grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități.

Primăria Cluj-Napoca a urmărit ca zona să fie ușor accesibilă, fiind amenajate atât alei pietonale – pe o suprafața de peste 20.000 mp, cât și parcaje – peste 12.000 mp, cu 473 locuri de parcare pentru autoturisme și 13 pentru autocare/autobuze, respectiv zone semicarosabile (peste 21.000 mp).

Te-ar putea interesa si

Comenteaza