FOTO-VIDEO: Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început și la Cluj. Prima persoană vaccinată este un medic de la Spitalul de Boli Infecțioase

by admin

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început și în județul Cluj. Prima persoană imunizată a fost doctorul Violeta Briciu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj. În total, aproximativ 90 de cadre medicale din cadrul unității urmează a fi vaccinate duminică, din lotul de 375 de doze de vaccin atribuite județului Cluj.

„Este o zi istorică pentru județul Cluj și pentru România. Prima persoană vaccinată în județ este doamna doctor Violeta Briciu. Va urma faza 1, cu personalul medical din Cluj, circa 12.5000 medici. Faza doi cuprinde persoane din grupe de risc, persoane vârstnice și cu boli cronice. Vor fi vaccinate în cele 30 de centre din județul Cluj.

În faza doi vor intra și persoanele din centrele rezidențiale care vor fi vaccinate voluntar. Vaccinul este soluția pentru a scăpa de această pandemie. Oamenii trebuie să aibă încredere că vaccinul este soluția. Este cât se poate de sigur acest vaccin. Cum a spus și domnul primar Emil Boc, ne vom vaccina în public”, a declarat prefectul Mircea Abrudean, prezent la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza