FOTO: Acțiune de ecologizare în Munții Apuseni. Au participat inclusiv salvamontiști

by admin

O nouă acțiune de ecologizare a avut loc în Munții Apuseni. De această dată voluntarii, alpiniștii și salvamontiștii au strâns deșeurile din zonele accidentate din Padiș și de pe Valea Răchitei.

„Numeroși voluntari și colegii noștri de la Parcul Natural Apuseni au participat la o nouă acțiune de igienizare, de data aceasta una foarte dificilă. Au fost adunate deșeurile din zonele accidentate din Padiș, Valea Răchita deșeuri deosebit de periculoase asupra carstului din Apuseni.

Cu mult efort, asigurați în coardă sau nu, cu ajutorul furcilor, lopeților și cazmalelor, dar și numai cu mâinile, utilizând doar mănuși, au scormonit și înlăturat deșeuri din avene sau doline, care sunt adeseori confundate cu gropi de gunoi. Aceste adâncituri în realitate fac parte din sistemul carstic, iar deșeurile ajung să fie transportate de către apă în subteran, determinând poluarea continuă a apelor care la ieșirea din subteran vor fi utilizate de către oameni, punând în pericol inclusiv sănătatea acestora.

Mulțumim salvamontiștilor, jandarmilor, voluntarilor inimoși și companiilor care au sprijinit acțiunea de igienizare și rugăm turiștii iubitori de drumeții în natură să ‼️ nu lase deșeuri în natură”, au transmis pe rețelele de socializare reprezentanții Parcului Natural Apuseni.

Credit foto: Gabriel Păcurariu – Clubul Alpin Român; Timea Izsak și Florin Coraș – Parcul Natural Apuseni

Te-ar putea interesa si

Comenteaza