FOTO: A început construcția noului pod din localitatea Pâglișa

by Christian Suciu

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de construire, pe același amplasament, a noului pod situat pe drumul județean DJ 161, la kilometrul 30+977, în localitatea Pâglișa, în urma demolării vechiului pod. Până la finalizarea noului pod, traficul rutier se va desfășura pe un pod provizoriu, deja construit.

” În cursul acestui an avem în vedere construirea mai multor poduri noi pe drumurile pe care le avem în administrare. Ceea ce urmărim este ca toate podurile situate pe drumurile județene să ofere participanților la trafic condiții optime de siguranță.”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În această etapă a fost realizat primul culei de beton din cele două necesare edificării noului pod. Necesitatea reabilitării complete a podului a fost determinată de starea avansată de degradare în care acesta se afla. Astfel, în baza propunerii experților în domeniu, a fost luată decizia demolării vechiului pod și construirii unuia nou.

FOTO:

Noul pod va avea o lungime de 34,60 de metri și o lățime de 7,80 de metri, acesta va avea două trotuare cu o lățime de 1,15 metri. În același timp, calea de rulare va dispune de hidroizolație performantă, protecție hidroizolație și două straturi de asfalt. Nu în ultimul rând, vor fi executate lucrări de amenajare a albiei prin realizarea de ziduri de dirijare. Investiția totală se ridică la aproximativ 6,3 milioane de lei, fără TVA iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza