Fosta fabrică de încălțăminte Clujana, transformată în cel mai mare hub creativ din Transilvania

by Oana Spiru

Hubul creativ este spațiul în care industriile creative din Transilvania își găsesc un numitor comun și posibilitatea de colaborare interdisciplinară pentru a genera proiecte de succes. Acesta este cel mai mare hub creativ regional, reunind arta, designul, fotografia, producția video, digitală și arhitectura.

Conceptul inițiat de Sani Stranszky și dezvoltat împreună cu Adrian Dragoș reprezintă un efort colectiv de a reconverti un spațiu de patrimoniu industrial de 2.200 metri pătrați din fosta fabrică de încălțăminte Clujana, într-un hub cu funcțiuni multiple.

Hubul are o contribuție directă la creșterea capacității societății civile de a propune și implementa proiecte majore, care dau glas comunității. În plus, își asumă inițiativa de a genera întâlniri și evenimente din care să comunitatea creativă să învețe și să adune cât mai multe contacte și resurse pentru a crește.

De asememea, inițiativele culturale care se alătură hubului beneficiază și de sprijin în atragerea de fonduri și finanțările europene pentru perioada 2021-2027 prin programul Europa Creativă, subprogramul Cultură; Cetățeni, Egalitate, Drepturi și Valori; Noul Bauhaus European.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza