Focar de pestă porcină în comuna Baciu! Ce măsuri s-au luat?

by Christian Suciu

Un focar de pestă porcină africană a fost depistat în localitatea Popești, comuna Baciu. Autoritățile au decis instituirea unei zone de protecție pe o rază de 3 kilometri de focar și supravegherea mai multor localități învecinate.

”În localitatea Popești, comuna Baciu, județul Cluj, s-a diagnosticat pesta porcină africană, în urma obținerii unui rezultat pozitiv, conform Buletinelor de analiză, eliberate de LSVSA Cluj. S-au întreprins următoarele măsuri: ucidere, ecarisare, dezifencție și instaurarea unor zone de protecție (0-3 km) și supraveghere (3-10 km)” au transmis reprezentanții DSVSA Cluj.

În zona de protecție instituită este interzisă deplasarea și transportul porcilor pe drumurile publice, excepție făcând cazurile avizate de autoritatea veterinară locală iar intrarea sau ieșirea animalelor domestice din exploatație este interzisă fără aprobarea veterinarului.

Totodată, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) a dispus măsuri de prevenire și control a pestei porcine africane în localitățile: Baciu, Chinteni, Cristorel, Bonțida, Feiurdeni, Feleacu, Someșeni și Florești.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza