Focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni din Cluj. Zeci de persoane infectate cu noul coronavirus

by admin

Un focar de COVID-19 a izbucnit la un cămin de bătrâni din Cluj-Napoca. Este vorba de Căminul Theodora, unde 96 de vârstnici au fost infectați cu noul coronavirus. Aceștia sunt îngrijiți de un singur medic, infectat și el cu SARS-CoV-2, susține deputatul Emanuel Ungureanu.

„96 de vârstnici sunt infectați și sunt îngrijiți de un medic în vârstă extrem de inimos, dr. Szentagotai Lorant, dar care este și el infectat cu COVID-19 și este extrem de epuizat. Medicul are 71 de ani. Fac un apel disperat la medicii sau asistentele din Cluj-Napoca care au trecut prin infecție și au anticorpi să vină să dea o mână de ajutor. Ideal ar fi și un consult venit din partea unui infecționist care a trecut prin COVID-19”, a deputatul pe rețelele de socializare.

Emanuel Ungureanu spune că a sesizat cazul și celor de la DSP Cluj în urmă cu o săptămână, dar încă nu au fost găsite soluții. De asemenea, deputatul mai susține că până acum 2 vârstnici și-au pierdut viața, iar alți 3 sunt internați în stare gravă în spitalele din Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza