Focar de COVID-19 la Spitalul Clujana. Mai multe cadre medicale au fost infectate cu noul coroanvirus

by admin

Focar de COVID-19 la Spitalul Clinic Municipal Clujana. Mai multe cadre medicale au fost confirmate cu noul coronavirus, la numai o zi după ce spitalul a început să trateze pacienți cu COVID-19.

„Sunt 12 angajați din rândul personalului medical pozitivi, 5 medici și 7 asistente. Activitatea se desfășoară în condiții relativ normale, au preluat deja de sâmbătă primii pacienți COVID. S-au luat toate măsurile necesare, ancheta epidemiologică este în desfășurare”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.

Medicii și asistentele confirmate cu COVID-19 sunt de pe secția de Terapie Intensivă. Pentru a putea face față situației, vor fi transferate cadre medicale din alte unități sanitare.

„Vor fi transferați specialiști pentru a putea operaționaliza întreaga secție de 17 paturi ATI, la nevoie. Deocamdată funcționează 6 paturi ATI cu personalul existent negativ”, a mai declarat Mircea Abrudean.

Spitalul Clujana a fost desemnat în urmă cu o săptămână unitate sanitară pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID -19.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza