Floreștenii vor supraluminarea trecerilor de pietoni nesemaforizate și locuri de joacă pentru animale. Care sunt cele mai votate proiecte în cadrul bugetării participative

by Oana Spiru

7 proiecte au intrat în etapa finală și așteaptă votul cetăţenilor în cadrul procesului de bugetare participativă din comuna Florești. Votul are loc într o singură etapă, iar acţiunile necesare pentru implementarea proiectelor care au obținut cel mai mare număr de voturi urmează să fie cuprinse în bugetul anului următor (excepție anul 2021 când fondurile vor fi cuprinse în bugetul anului 2021) al Primăriei Comunei Florești.

Pe lista de proiecte care au intrat în etapa finală se regăsesc proiecte ce vizează amenajarea unor locuri pentru plimbat animale cât și amenajarea unui Skate Pool în zona poligonului din Florești.

Cele mai multe voturi, până la momentul de față, respectiv 79, au fost oferite proiectului „DEȘEURILE CA RESURSĂ, EFECTELE UNUI MANAGEMENT EFICIENT!”, care urmărește să aducă schimbări notabile în percepția cetățenilor aflați pe raza comunei Florești, să crească gradul de conștientizare a impactului deșeurilor asupra mediului cu repercursiuni asupra sănătății, totodată se dorește influențarea obiceiurilor cetățeanului pentru a acționa responsabil. Bugetul estimat este 99.800 euro.

Tot 79 de voturi a primit și „Supraluminare treceri de pietoni nesemaforizate” care urmărește achiziționarea și montarea unor sisteme de iluminat cu LED, inteligente, pentru creşterea gradului de siguranţa la trecerile de pietoni conform standardelor și normativelor în vigoare privind siguranța participanților la trafic. Bugetul estimat este 102.000 euro.

La o diferență de 4 voturi este proiectul „Locuri de joacă pentru câini în comuna Florești” cu 75 de voturi. Având în vedere numărul în creștere al cățeilor și urbanizarea rapidă a comunei Florești, este nevoie să fie introduse și facilități de tip locuri de joacă pentru câini, care să le permită proprietarilor să îi lase liberi fără lesă.Conform proiectului Se pot amenaja două tipuri de locuri de joacă pentru câini: locuri de joacă mici pe cartiere și locuri de joacă tip parc. . Bugetul estimat este 35.000 euro.

Un proiect de evenimente de promovare si contientizare a reutilizarii, reciclarii si plantarii de copaci prin muzica in locatii neconventionale și parcuri cu activitati de informare, educare si joc + artiști care sa expună produse realizate din materiale reciclate sau care pot fi reutilizate, pentru toate varstele este „Curatam, Plantam, Reutilizam, Reciclam” care a strâns momentan 28 de voturi.

Comuna Florești are și un proiect „Skate Pool” pentru tineri care practică acest sport, dar fara un spatiu amenajat in Floresti. Bugetul estimat este 40.000 euro.

Un alt proiect care își propune dobândirea de către beneficiari a unor abilități pentru stil de viață echilibrat prin plantarea, îngrijirea și consumarea plantelor de ceai este Tea Community – un proiect educativ pentru o comunitate sănătoasă. Acest proiect a strâns 12 voturi, bugetul estimat fiind de 100.000 euro.

În același timp, Ludoteca Luna de Sus, care are ca scop cresterea calitatii actului educational si a dezvoltarii cognitiv emotionale a copiilor de varste prescolare si scolare, de pana la 16 ani a adunat numai 7 voturi.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza