Filmul a ajuns disciplină școlară pentru un liceu din Cluj! ”Ora de cinema” inițiată de TIFF capătă amploare în Cluj

by Christian Suciu

Elevii Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca au avut parte de o nouă premieră în ce privește disciplinele școlare predate în acest an și anume ”Ora de cinema” , un proiect marca TIFF ce își propune creșterea educației cinematografice în rândul elevilor. Programul-pilot a fost implementat în cursul orelor de dirigenție susținute de 4 clase de liceu, 3 clase de-a X-a și o clasă de-a XI-a din cadrul Colegiului Gheorghe Șincai iar inițiatorii proiectului speră ca inițiatva să se răspândească și în alte licee clujene, partenere în cadrul ”Learning Qub” cu sprijinul Centrului Cultural Clujean.

”Elevii vor folosi săptămânal un manual special creat pentru acest curs care include 3 fișe de introducere în istoria  cinematografiei și 7 fișe pedagogice aferente a 7 scurtmetraje. Toate materialele educaționale se pot accesa și online gratuit pe site-ul https://oradecinema.tiff.ro/. Accesul pe site se face în baza unui cont creat de profesor. Elevii pot avea acces la filmele și materialele educative folosindu-se de un cod unic pe care profesorul îl va primi după autentificarea pe site.” au comunicat reprezentanții TIFF pe pagina online a festivalului.

Potrivit acestora, materialele ce vor fi vizionate în scop educațional au fost create în Programa școlară de consiliere și orientare pentru ciclul liceal și sunt destinate acelor diriginți ce doresc să abordeze probleme ce țin de dezvoltarea personală a elevilor prin intermediul filmelor.

”Selecția filmelor și scrierea materialelor a fost realizată de un grup de lucru permanent din care au făcut parte Crăița Nanu (selecționer de film, TIFF), Iulia Voicu (lector Universitar, UNATC), Ioana Hanchevici (profesor coordonator, Colegiul Național Gheorghe Șincai), Octavian Dăncilă (selecționer film – TIFF, programator – Cinema Victoria Cluj-Napoca), Valentina Opriș (pshiholog pedagog, Colegiul Național Gheorghe Șincai), Maria Dobre (Manager Programe Educaționale, TIFF), Claudia Droc (Manager Relații Internaționale, TIFF).” au mai adăugat reprezentanții TIFF.

După ce se va încheia acest an educațional reprezentanții speră ca proiectul ”pilot” să avanseze în cât mai multe școli din România și să se îmbunătățească cu ajutorul feedback-ului primit din partea elevilor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza