Festivalul ”WonderPuck” începe astăzi în Cluj-Napoca și Bonțida! Ce activități îi așteaptă p participanți

by Christian Suciu

Cea de-a 7-a ediție a Festivalului stradal WonderPuck debutează astăzi în centrul Clujului și la Castelul Banffy din Bonțida cu numeroase spectacole de teatru, concerte și activități speciale destinate copiilor, ce se vor putea bucura de magia festivalului până duminică, 10 septembrie. Ediția din acest an cuprinde nu mai puțin de 50 de evenimente la care vor participa diverși artiști din 7 țări.

Pe tot parcursul Festivalului Stradal WonderPuck au loc spectacole itinerante pe traseul dintre Piața Muzeului și Piața Unirii. O altă scenă este amplasată în curtea Muzeului de Artă. Nu vor lipsi tradiționalele spectacole din curtea castelului Bánffy de la Bonțida. În Piața Unirii și pe esplanada din curtea Muzeul de Artă, copiii sunt așteptați să ia parte alături de părinți la ateliere cum ar fi cele de lectură, de IT, olărit, gătit bio, face painting, jonglerie sau cel de confecționat păpuși.

Programul ediției din acest an a Festivalului Stradal WonderPuck începe în curtea castelului Bánffy de la Bonțida vineri, 8 septembrie, de la ora 10.00, cu spectacolul „Muzicanții din Bremen”, după Frații Grimm, în regia lui Rumi László. De la ora 11.00, în același loc, va fi prezentat spectacolul „Dănilă Prepeleac”, după Ion Creangă, în scenariul și regia lui Traian Savinescu, susținut de artiștii de la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

În Piața Unirii din Cluj-Napoca, festivalul începe de la ora 18.00, la Scena Mare, unde va avea loc spectacolul „Trupa Marionetelor”, în regia lui Stefano Michelotti. Momentul va fi susținut de trupa Grande Cantagiro Barattoli din Italia, o minunată formație stradală, plină de energie și culoare care propune un spectacol de teatru stradal cu păpuși și muzică, cu un mare impact scenic.

Accesul la toate manifestările din cadrul festivalului va fi gratuit, ca în fiecare an.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza