FC Universitatea Cluj sărbătorește 104 ani de la înființare! Echipa studențească a Clujului, cea mai frumoasă poveste din fotbalul românesc

by Christian Suciu

Suporterii Universității Cluj trăiesc astăzi o zi specială din istoria clubului, data de 23 noiembrie 1919 fiind cunoscută drept cea în care înființarea echipei de fotbal clujene a fost făcută publică, în ziarele vremii. Potrivit reprezentaților clubului, în urma cu exact 104 ani a luat naștere cea mai frumoasă poveste din fotbalul românesc.

”Pe 23 noiembrie 1919, în presa clujeană apărea îndemnul« cu căldură patriotică la fiștecare tânăr universitar român să-și țină de o sfântă datorința de a se înscrie în listele sportive care se află la Secretariatul Universității».

Anii au trecut, iar echipa „studenților” a crescut și a înrădăcinat în inima orașului o idee, o cultură și un spirit care a rezistat peste războaie și epoci întunecate. Acest spirit este mai viu ca oricând datorită sutelor de mii de suflete care îndrăgesc și susțin Universitatea Cluj. Azi este ziua noastră, a tuturor celor care iubim Universitatea și transmitem această dragoste din generație în generație. La mulți ani U!”, au comunicat reprezentanții Universității Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza