Fără linie directă Între Lacuri-Gheorgheni până CTP nu suplimentează numărul autobuzelor

by Christian Suciu

Primarul municipiului Cluj-Napoca, EMil Boc a transmis că șansele pentru o linie directă între cartierele Gheorgheni și Între lacuri nu se va realiza decât în momentul în care Compania de Transport Public va avea capacitatea necesară pentru a achiziționa noi autobuze.

” Toate propunerile sunt pe masă și sunt în analiză la CTP. Trebuie să știți că nu putem lua autobuzele dintr-o parte ca să le punem în altă parte. Pe măsură ce cumpărăm autobuze noi, extindem aceste linii, pentru că nu dorim să scădem calitatea la ceea ce există. Să îi nemulțumești pe unii ca să îi mulțumești pe alții nu e o soluție.” a transmis Emil Boc într-o intervenție radiofonică la un post local.

În urmă cu 5 luni nemulțumirile au fost ridicate privind ambuteiajul constant de la intersecția celor 3 cartiere, astfel că un clujean cu inițiativă a redactat o petiție care a semnalat această problemă autorităților, care au reușit până în prezent să semaforizeze respectiva intersecție

”Cartierul Între Lacuri nu are în acest moment o cale directă de ieșire auto spre cartierul Gheorgheni. În trecut a existat una prin zona Iulius Mall, dar cum în 2020 s-a închis parcarea Iulius cu bariere, varianta asta a dispărut. Tot traficul auto din cartierul Între Lacuri spre Gheorgheni se face acum prin Mărăști (pe strada Siretului sau str. Între Lacuri) și se blochează zilnic sub podul din Mărăști. Acolo se intersectează în orele de vârf cei care vor să iasă din «Groapă», traficul de pe Fabricii de Zahăr, Răsăritului, Câmpul Pâinii, cu cel de pe Dorobanților. Cum în cartierul Între Lacuri nu există creșe și grădinițe și cele mai apropiate sunt în Gheorgheni, dimineața și după-masa oamenii cu copii mici din carter fac un trafic auto inutil spre Mărăști, ca să ne întoarcem apoi spre Gheorgheni.” a transmis clujeanul care a inițiat petiția privind semaforizarea intersecției cu străzile Sarmisegetuza și Teodor Mihali.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza