Fără drumuri blocate sau închise în județul Cluj, dar se circulă în condiții de iarnă

by admin

În ciuda ninsorii de noaptea trecută, în județul Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise traficului rutier, informează Consiliului Județean Cluj. Pe mai multe sectoare se circulă însă în condiții de iarnă, iar în zona de munte pe mai multe drumuri s-a forma polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 20 decembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 25 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 16 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 22 de drumuri judeţene, cu 16 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 270 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de luni s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 180 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 23 de drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 162 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 5 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 195 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza