Fabrica Remarul 16 februarie rezistă! Lucian Bode: ”Transportul feroviar va beneficia de susţinere politică şi financiară tot mai consistentă”

by Cristina Mihaila

Înființată în urmă cu exact 150 de ani, fabrica Remarul 16 februarie este una dintre puținele unități de producție care au rezistat schimbărilor de regimuri politice și crizelor economice. Fabrica se află încă pe profit, iar autoritățile promit că vor contribui la revitalizarea activității odată cu implementarea proiectului de electrificare a căii ferate Cluj-Episcopia Bihor.

„Industria feroviară românească este sprijinită de la nivel naţional şi european. Având în vedere tendinţa europeană a mijloacelor cu impact ecologic cât mai redus, transportul feroviar va beneficia de susţinere politică şi financiară tot mai consistentă în perioada următoare. Sunt foarte atent la tot ceea se întâmplă în această industrie şi mi-aş dori ca toţi operatorii feroviari să beneficieze de material rulant produs în România, fie că este vorba de vagoane, locomotive sau tramvaie. Vă asigur că Guvernul din care fac parte va încuraja investiţiile şi dezvoltarea sectorului privat”, a declarat ministrul Transporturilor Lucian Bode, care a făcut o vizită la fabrica Remarul 16 Februarie.

Fabrica marchează astăzi 150 de ani de la înființare, fiind o companie care se ocupă de construcția și repararea materialului rulant feroviar. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza