Expertul Răzvan Cherecheș: Persoanele vaccinate sau trecute prin boală sunt protejate de varianta Omicron

by admin

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a analizat ultimul studiu despre varianta Omicron a coronavirusului și vine cu vești bune: persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală sunt protejate împotriva acestei variante. Protecția nu este completă, dar este suficientă.

„Vești bune – vaccinarea și infecția naturală anterioară ne protejează de Omicron (nu complet, dar suficient). Studiul făcut pe vaccinul Pfizer arată o scădere a eficacității vaccinului, dar protecția rămâne – Omicron nu a reușit să evadeze imunologic”, a anunțat Răzvan Cherecheș pe rețelele de socializare.

Expertul clujean a explicat modul în care acționează noua variantă a SARS-CoV-2 și spune că, în condițiile actuale, doza booster devine extrem de importantă.

„Partea bună este că Omicron încă folosește receptorii ACE2, la fel ca celelalte tulpini de SARS-CoV-2, ceea ce îl face vulnerabil la anticorpi. În protecția contra Omicron, devine o chestiune de număr de anticorpi – doza a 3-a devine extrem de importantă la 6 luni după doza 2 sau infecție naturală (ca o modalitate de stimulare a numărului de anticopi circulanți)”, a mai precizat Răzvan Cherecheș.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza