Evenimente inedite în cadrul Festivalului Mozart. Vezi ce au pregătit organizatorii

by Cristina Mihaila

Ajuns deja la cea de a 29-a ediție, Festivalul Mozart are loc și în acest an în luna noiembrie, în perioada  15 – 22.11.2019. Ediția din acest an marchează câteva evenimente inedite.

Pentru prima dată Concursul de Interpretare va fi internațional și va fi dedicat pianului. Formatul cu care publicul clujean s-a obișnuit rămâne în esență neschimbat, cu două concerte simfonice, recitaluri și, cursuri de măiestrie, conferință Leopold Mozart 300, precum și Concursul de Interpretare care în acest an va fi pentru prima dată internațional.

De asemenea va avea loc proiecția specială a filmului Amadeus  în regia lui Milos Forman.

Vor fi prezenți soliști și formații care au mai participat la eveniement, dar și artiști care se vor afla pentru prima dată pe scenele festivalului, venind din diferite colțuri ale lumii: dirijorii Serghei Simakov și Elizabeth Askren, pianiștii Denis Pascal, Gottlieb Wallisch, Karola Theill, Aurelia Vișovan, clavecinista Petra Somlai, baritonul Cozmin Sime, violonistul Vlad Răceu și violoncelistul Octavian Lup.

Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat „Transilvania”,  precum și Corul Filarmonicii de Stat Transilvania vor încheia ediția din acest an, într-un concertul vocal simfonic.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza