Este oficial: toți elevii din anii terminali se întorc fizic la cursuri, dacă localitatea nu este în carantină

by admin

Toți elevii din anii terminali se vor întoarce fizic la școală începând cu 10 mai. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, miercuri seara, decizia care permite elevilor din clasele terminale din învățământul gimnazial și liceal, profesional și postliceal să întoarcă în efectiv complet, fizic, la școală. De asemenea, decizia permite și participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ. Excepție fac unitățile de învățământ din localitățile carantinate.

Potrivit hotărârii CNSU, ministerul Sănătății și ministerul Educației sunt abilitate să emită un ordin comun de ministru pentru reluarea anului școlar în condiții de siguranță, cu respectarea următoarelor prevederi:

  1. permiterea participării zilnice cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;
  2. permiterea participării zilnice cu prezența fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;
  3. permiterea organizării orelor remediale, cu prezența fizică, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În ceea ce îi privește pe elevii celorlalte clase, ei se vor întoarce la școală începând cu data de 5 mai, potrivit scenariilor cunoscute – verde, galben și roșu, în funcție de rata de infectare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza