Enel va pleca din România anul viitor

by admin

Grupul Enel şi-a anunţat oficial ieșirea de pe piața din România anul viitor. Compania plănuieşte vânzări de active în valoare de 21 miliarde de euro pentru a-şi reduce datoria netă şi pentru a se axa pe şase pieţe principale, au anunțat reprezentanții Enel, în actualizarea strategiei sale pentru perioada 2023-2025, conform Profit.ro. Cea mai mare mare reducere a datoriei, de 12 miliarde de euro, este estimată pentru anul viitor.

Astfel, cea mai mare parte a planului de cesiune de active – care va viza, printre altele, activele din Argentina, Peru şi România – va fi derulată până la sfârşitul anului 2023. În Europa, Enel are în plan să se concentreze pe pieţele din Italia şi Spania. Enel îşi propune să atingă o ţintă de 51-52 de miliarde de euro pentru datoria netă până la sfârşitul anului viitor, de la 69 de miliarde de euro la sfârşitul lunii septembrie. 

În România, Enel este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, din anul 2005. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării (Muntenia Sud – inclusiv Bucureşti, Banat şi Dobrogea) şi acoperă o treime din piaţa locală de distribuţie. Grupul Enel a raportat pentru primul semestru al anului pierderi operaţionale de 115 milioane euro pe sectorul de retail din România şi de 51 milioane euro pentru activitatea locală de infrastructură şi reţele.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

sergiu 23/11/2022 - 08:53

DRUM BUN!! după ce și-au făcut plinul…!!

Raspunde

Comenteaza