Emil Boc spune că vom avea metrou la Cluj în maxim 10 ani

by admin

În maxim 10 ani, Clujul va deveni al doilea oraș din România care va avea metrou. Cel puțin asta crede primarul Emil Boc. Edilul a explicat că în prezent se lucrează la studiul de fezabilitate, un ultim pas înainte de a trece la execuția propriu-zisă. De asemenea, Clujul va avea și un tren metropolitan, care va lega localitățile din jurul municipiului.

„Deja se lucrează la studiul de fezabilitate pentru construcţia metroului din Cluj şi a trenului metropolitan. Suntem în faza premergătoare lansării licitaţiei de execuţie şi construcţie. Am parcurs toţi ceilalţi paşi. Este o distanţă de 16 km care va prinde zona metropolitană”, a explicat Emil Boc, în cadrul unei videoconferințe.

Din planul de dezvoltare a județului mai fac parte mai multe stații de transport în comun, cu park&ride și la intrările și ieșirile din localitățile mai mari.

„Vrem să conducem atât la mobilitate, cât şi la dezvoltare economică. Clujul poate rămâne competitiv doar dacă se gândeşte de pe acum la viitor. Peste 10 ani cu siguranţă vom avea metrou la Cluj”, este convins Emil Boc.

Contractele pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate privind metroul și trenul metropolitan au fost semnate la sfârșitul lunii trecute. În primă fază, metroul ar urma să lege sudul comunei Florești și viitorul Spital Regional de Urgență cu zona de est a municipiului Cluj-Napoca. În a doua etapă este vizat centrul zonei de sud a comunei Florești și comuna Gilău. Pe noua linie de metrou sunt prevăzute 15 stații pe o lungime de aproximativ 16 km.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza