Emil Boc se implică în scandalul statuilor de pe strada Kogălniceanu. Edilul cere soclu pentru ansamblul „Școala Ardeleană” și reamplasarea bustului lui Emil Racoviță în fața liceului

by admin

Primarul Emil Boc se implică în scandalul statuilor de pe strada Mihail Kogălniceanu. Edilul a cerut proiectantului să repună ansamblul „Școala Ardeleană” pe un soclu și să reamplaseze bustul lui Emil Racoviță în zona liceului care îi poartă numele.

„Am solicitat proiectantului străzii Mihail Kogălniceanu și Comisiei de Monumente ca soluția proiectată (cu soclu) a Grupului statuar Școala Ardeleană” să fie realizata așa cum a fost înainte de modernizarea străzii Kogălniceanu. 

De asemenea, am solicitat reamplasarea bustului savantului Emil Racoviță în zona liceului „Emil Racoviță” pana la realizarea unei noi statui a lui Emil Racoviță . După realizarea noii statui, bustul actual al lui Emil Racoviță va fi mutat în interiorul liceului”, a transmis Emil Boc pe rețelele de socializare.

De asemenea, primarul a făcut un apel către toți proiectanții care vor mai propune soluții cu privire la spațiile publice din municipiu să respecte simbolistica și tradiția monumentelor istorice.

„Cer proiectantului din cadrul acestui concurs de soluții (ca, de altfel, tuturor proiectanților câștigători ai concursurilor de soluții cu privire la spații publice) precum și Comisiei de Monumente să respecte simbolistica, tradiția și valoarea istorică a monumentelor de for public din Cluj-Napoca, indiferent de semnificația lor culturală, etnica, religioasă sau politică. 

Solicit tuturor celor implicați în acte de proiectare și avizare a lucrărilor de for public sa respecte dimensiunea multiculturală a orașului nostru și să contribuie, prin deciziile lor, la promovarea valorilor care susțin unitatea și nu dezbinarea în comunitatea noastră. 

Am construit, împreună cu Toți clujenii, un oraș de referință în Uniunea Europeană inclusiv din perspectiva „unității  în diversitate” și a „artei de a trai împreună”. Întodeauna trebuie sa punem accent pe lucrurile care ne unesc și nu pe lucrurile care ne dezbină. 

Toate acțiunile noastre, ale oamenilor politici sau ale tehnocraților avizatori de proiecte urbane, trebuie sa fie subsumate acestui principiu fundamental de conviețuire comunitară. Împreuna  și respectându-ne reciproc, vom fi întodeauna CLUJ, vom fi întodeauna admirați și respectați!”, a mai transmis primarul Clujului.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Comenteaza