Emil Boc: „În oraş au intrat direct şi indirect undeva în jur de 50 de milioane de euro, datorită Untold”

by admin

Primarul Emil Boc spune că, datorită Untold, în Cluj-Napoca au intrat zeci de milioane de euro. Alături de alte evenimente, precum Electric Castle sau TIFF, festivalul contribuie la atragerea unui număr foarte mare de turiști, dar a fost nevoie și de rebranduirea orașului.

„În aceste zile România este împărţită la mare sau la Cluj. Noi încheiem în această seară acest festival, România rămâne la mare pentru că este o parte extraordinară a acestei ţări, noi, clujenii nu avem mare şi atunci a trebuie să ne branduim oraşul pe alte lucruri care să ne poată aduce turişti, Electric Castle, Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi în topul piramidei Untoldul, ne ajută să întreţinem mai bine de două luni dimensiunea artistică, dimensiunea de turism a oraşului”, a afirmat  Emil Boc, invitat la studioul Digi24 amenajat în interiorul festivalului.

Edilul a vorbit și despre banii pe care îi câștigă orașul în urma festivalului Untold.

„Avem o analiză din 2019 care arată că în oraş au intrat direct şi indirect undeva în jur de 50 de milioane de euro. Probabil că această ediţie fiind cea mai numeroasă şi cea mai consistentă probabil că această sumă este şi mai mare. Dincolo de taxele şi impozitele locale care se plătesc sunt aceste resurse financiare pe orizontală care intră în oraş. Vibe-ul pe care îl aduce acest festival, tinereţea, entuziasmul şi mesajul pe care îl dă lumii că tinerii care vor conduce lumea asta peste 10, 20, 30 de ani se întâlnesc stau împreună, vor învăţa să colaboreze şi nu să se războiască”, a mai precizat Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza