Emil Boc, discuții cu Tánczos Barna despre proiectele Clujului: “Ne propunem să reducem amprenta de carbon din oraș cu 15%”

by Oana Spiru

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a primit astăzi vizita dlui Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, alături de care a marcat Vinerea Verde printr-o călătorie gratuită cu mijloacele de transport publice ecologice din Cluj-Napoca. 

“În drumul către primărie am discutat despre câteva proiecte ale orașului prietenoase cu mediul, precum revitalizarea Parcului Feroviarilor, crearea de culoare verzi-albastre de mobilitate sustenabilă de-a lungul Someșului sau politici publice pentru creșterea calității aerului la nivelul municipiului Cluj-Napoca.

Am discutat despre programul Clujul Verde – o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș. Investim resursele necesare pentru a crea și revitaliza peste 190 ha de spații verzi în Cluj-Napoca și, până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să reducem amprenta de carbon din oraș cu 15%”, spune primarul Emil Boc. 

Reamintim cu această ocazie că în fiecare zi de vineri, clujenii și nu numai beneficiază de transport în comun gratuit (autobuze, troleibuze și tramvaie) pe toate liniile urbane.

Te-ar putea interesa si

3 comentarii

Gabudean Sebastian 19/01/2022 - 11:15

Incet si sigur ne indreptam catre o normalitate, prin astfel de proiecte si initiative verzi. Exista insa multe alte servicii de mobilitate ca o alternativa la detinerea unei masini

Raspunde
Pop Marin 21/10/2022 - 12:19

Cel mai bun lucru care se poate intampla unui oras si o fapta de o bunatate imensa este sa plantezi copaci si sa ai grija de natura.

Raspunde
Alfa 14/01/2023 - 16:04

Un aspect important este si cum este produsa energia necesara pentru tot ceea ce presupune reducerea amprentei de carbon.

Raspunde

Comenteaza