Emil Boc cere Guvernului să își asume introducerea certificatului verde obligatoriu

by admin

Primarul Emil Boc cere Guvernului să introducă cât mai repede certificatul verde obligatoriu. Edilul spune că autoritățile trebuie să își asume și deciziile nepopulare, nu să se uite doar la sondaje.

„Mulți au spus aveți Untoldul la Cluj, o să fiți primul oraș carantinat din România. Nu, acum iar o să sară lupii tineri să atace. Acolo au fost oameni vaccinați în primul rând, Clujul nu a fost în primele orașe la incidența, am fost cu mult sub București. Relaxarile ar trebui să fie doar pentru vaccinați, cei trecuți prin boală sau cu teste PCR sau rapide făcute cu 48 de ore înainte. Eu nu încurajez nici un fel de eveniment la care aibă acces altcineva. Trebuie să aprobăm certificatul verde pentru locul de muncă. Eu mi-l asum în numele științei, mă uit la ce fac alții, politicienii trebuie doar să facă bine, să își asume decizii pe părerea specialiștilor. Acum, sper că acest guvern să își asume deciziile pentru binele românilor, nu cu ochii pe sondaje”, a declarat Emil Boc, la Ziua Live.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat recent că se ia în calcul introducerea certificatului COVID la locul de muncă doar dacă numărul cazurilor crește timp de trei săptămâni, iar incidența depășește pragul de 1,5 la mie. De asemenea, se va renunța la certificat dacă numărul cazurilor scade timp de trei săptămâni, iar incidența COVID-19 scade.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza