Elevii din clasele terminale ar putea merge la școală și în scenariul roșu. Ministrul Educației insistă pentru prezența fizică la cursuri

by admin

Elevii din clasele terminale ar putea merge fizic la școală și în scenariul roșu. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să țină orele față în față și în localitățile cu un număr mare de cazuri de COVID-19. Oficialul a explicat faptul că examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, iar o posibilă evaluare în sistem online ar putea da naştere la fraudă.

„Regulile de distanţare şi prudenţa trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, la Realitatea Plus.

Ministrul a mai precizat că examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică.

„Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiţi. Aţi văzut ce se întâmplă cu acele cazuri evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

Scenariul roşu se aplică în localitățile în care rata medie de infectare cu noul coronavirus depășește 3 cazuri la mia de locuitori. În această situație, toate cursurile se desfășoară exclusiv online.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza