Eclipsă parțială de soare, vizibilă marți și la Cluj

by admin

O eclipsă parțială de Soare va fi vizibilă marți și în județul Cluj, aceasta fiind cea mai importantă eclipsă parțială din ultimii ani. Cei care doresc să urmărească fenomenul astronomic sunt așteptați la Observatorul Astronomic din Cluj-Napoca.

„STARMAX Astronomie, Societatea Astronomică Andromeda și Societatea Română pentru Astronomie Culturală vă invită marți, 25 octombrie 2022, la Observatorul Astronomic din Cluj-Napoca, Str. Cireșilor nr. 19, între orele 12-15, pentru a observa împreună cea mai importantă eclipsă parțială de Soare din ultimii ani.

O eclipsă de Soare se produce atunci când Soarele, Luna și Pământul se aliniază în același plan, Luna acoperind parțial sau total astrul diurn. La Cluj-Napoca, eclipsa debutează la ora 12h21m și se încheie la ora 14h42m, maximul de acoperire (38%) fiind înregistrat la ora 13h32m.

Fenomenul astronomic va putea fi urmărit în siguranță prin instrumentele speciale puse la dispoziție de către organizatori”, au scris reprezentanții Observatorului Astronomic pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza