Echipele românești și-au aflat adversarii din Europa League. Tottenham ar putea juca la Botoșani

by admin

Marți a avut loc tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar al Europa League. România a avut în urne trei reprezentante: campioana CFR, FCSB și FC Botoșani.

Eliminată din preliminariile Ligii Campionilor de Dinamo Zagreb, CFR speră să ajungă în grupele Europa League. Misiunea feroviarilor pare una ușoară, cel puțin în turul 3 preliminar. Ei vor juca împotriva câștigătoarei din partida dintre Djurgården (Suedia) şi Europa (Gibraltar). Meciul va avea loc în deplasare, dar ambele formații par accesibile și nu ar trebui să pună probleme campioanei României.

FCSB a fost cap de serie în tragerea la sorți de marți și va juca în turul 3 preliminar cu câștigătoarea duelului dintre Riteriai (Lituania) şi Slovan Liberec (Cehia). Formația din Cehia este favorită în acea partidă și cel mai probabil va fi următorul adversar al roș-albaștrilor. Slovan Liberec a pierdut 5 din cele 6 înfruntări cu echipele românești și a fost eliminată de fiecare dată din cupele europene. Pentru a ajunge în turul 3 preliminar, FCSB trebuie să treacă însă mai întâi de Backa Topola (Serbia).

FC Botoşani a avut ghinion la tragerea la sorți și, dacă va trece Shkendija (Macedonia), va juca împotriva învingătoarei dintre Lokomotiv Plovdiv (Bulgaria) şi Tottenham (Anglia). Formația engleză, antrenată de celebrul Jose Mourinho, este cotată la 721 de milioane de euro și în urmă cu două sezoane a jucat finala Champions League. Partida dintre FC Botoșani și Tottenham ar urma să aibă loc în Moldova.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza